Coral Laroc

 

Pàgina de Noticies

Totes les noticies, activitats i concerts

Us desitgem un molt bon 22 de novembre, Santa Cecilia, Dia de la Música.

Segons el Consell Internacional de la Música, aquest dia va ser impulsat en 1975 per Lord Yehudi Menuhin per promoure l’art de la música entre tots els sectors de la societat i els ideals de la UNESCO de pau i amistat entre pobles i l’evolució de les seves cultures a través de l’intercanvi i apreciació de valors estètics. El CIM i la UNESCO celebren aquest dia l’1 d’octubre de cada any.

Per la seva banda, la Unió Europea celebra aquest dia cada 21 de juny des de 1985 per “promoure l’intercanvi cultural entre els pobles, el transvasament musical d’uns territoris a uns altres”. Ho fa amb concerts gratuïts i donant-li visibilitat a nous artistes. A Amèrica Llatina, el Dia de la Música se celebra el 22 de novembre en honor a Santa Cecilia, patrona catòlica dels músics, declarada com a tal en 1954 pel Papa Gregorio XIII, que en el seu martiri va seguir cantant-li a Déu.

En Europa, a més, existeix el “Dia de la Música o Festa de la Música”, una jornada que actualment se celebra en un centenar de països cada 21 de Juny,  a l’inici de l’estiu. Aquesta commemoració europea, originalment nascuda a França i coneguda com a “Fête de la Músique”, va intentar expandir-se i convertir-se en festa internacional, però no ha arrelat en la major part dels països.

Lloc d'assajos

Auditori de l'Ateneu Municipal
Plaça del Penedès, 4
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona
 
Assaig: els dimecres de 21:30 a 23:30h

 

Contacte

Telf. +34 682 644 783
coral@laroc.cat

Amb el suport de:

Consell Comarcal de l'Alt Penedès | Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Copyright

Copyright © 2021 Coral Laroc. Tots els drets reservats.

Membres de:

Federació Catalana d'Entitats Corals