Coral Laroc

 

Pàgina de Noticies

Totes les noticies, activitats i concerts

Sant Jordi és un dia de dracs i cavallers, princeses i prínceps, enamorats, roses i llibres, poemes, carrers i places, llegendes i mites… però Sant Jordi també és música.

Pel que fa a la història, es commemora el 23 d’abril per la mort del cavaller Jordi l’any 303. Va ser erigit com a sant per negar-se a perseguir els cristians, per això va ser martiritzat i decapitat. Fet que va fer créixer al llarg de la història llegendes al voltant de la seva figura.

Una d’elles és la que explica que després d’una batalla contra el drac que atemoria tot un poble, la bèstia va morir travessada amb l’espasa del cavaller i de la sang que brollava va néixer un roser que floria cada mes d’abril. Aquí s’explica la tradició de regalar roses el dia de Sant Jordi.

Per altra banda, l’origen de la Diada associada al llibre va començar a Catalunya, per iniciativa de l’escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, proposant a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona el 1923 i aprovada pel rei Alfons XIII d’Espanya el 1926. El 7 d’octubre de 1926 va ser el primer dia del llibre, poc després el 1930, es va instaurar definitivament la data del 23 d’abril com el dia del llibre.

Lloc d'assajos

Auditori de l'Ateneu Municipal
Plaça del Penedès, 4
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona
 
Assaig: els dimecres de 21:30 a 23:30h

 

Contacte

Telf. +34 682 644 783
coral@laroc.cat

Amb el suport de:

Consell Comarcal de l'Alt Penedès | Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Membres de:

Federació Catalana d'Entitats Corals

Copyright

Copyright © 2021 Coral Laroc. Tots els drets reservats.